A legfinomabb téli ital

Ezzel az itallal azokra az időkre emlékezem vissza, amikor Artúrunk még gondolat sem volt. Férjemmel kettecskén töltöttük az estéket, és időnként beültünk egy-egy jó étterembe is. Amolyan gyermektelenül ráérős tempóban, bár akkoriban ezt nem így éltem meg, mindig azt éreztük, hogy alig jut időnk valamire. Azóta persze ezt már átértékeltük. Na de visszatérve az italra… 

Kedvenc éttermünkben, a budai Alessioban ismerkedtünk meg ezzel a végtelenül egyszerű ötlettel, ami mégsem jutott soha eszembe korábban. Lényege, hogy narancsos limonádé és forró tea keveredik benne. Egy fagyos estén vett le a lábamról az illatával, melegségével.

narancsos-tea

 

Azóta, ahogy beáll az ősz, majd eljön a tél is, egyre gyakrabban készítjük. Teának Roibos-t vagy gyerekteát használunk, amiben nincs koffein, limonádé helyett pedig általában jó minőségű narancslevet, esetleg szénsavmentes házi limonádét. A teát és a narancslevet nagyjából egyforma arányban egymásra öntjük, a narancslé hideg, a tea forró, és így egy kellemesen meleg, nagyon finom innivalót kapunk.

Karácsonyi asztalra, téli vacsorák mellé mindenkinek szívből ajánlom!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük