A téli lehetőségek 2. – Paradicsomos-kókusztejes csicseriborsópüré

Ha ez az étel ismerősnek tűnik, az nem véletlen. Családunk kedvenc főzeléke ihlette, amelynek receptjét a nyáron már megosztottam. Most viszont téli pürélehetőségként mutatom be a kisebb gyerekek szülei kedvéért. Olyan finom, melengető és egészséges étel ez, amivel kár lenne sokat várni. 

Íme a recept:

Paradicsomos-kókusztejes csicseriborsópüré

Hozzávalók:

1/2 konzerv paradicsompüré
1/2 üveg csicseriborsó konzerv lecsepegtetve
2 dl babavíz
1 dl kókusztej
1 ek kókuszolaj
5 cm póréhagyma darabolva vagy 1 kis fej vöröshagyma
Himalája só
1 késhegynyi curry

Elkészítése:

Kokuszos paradicsomos csicseripure

A kókuszolajon megfuttatjuk a hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a curryvel, és felöntjük a paradicsompürével. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a kókusztejet is. Összeforralás után alacsony lángon főzzük 12-15 percig. Ha megpuhult a csicseri, akkor botmixerrel simára mixeljük. Ha nagyobb baba vagy a család idősebb tagjai is fogyasztják, lehet csak a felét pürésíteni és visszaönteni a darabos főzelékhez.
Nagyon finom, egyedi ízvilágú főzelék.

Fontos!
A fotó kedvéért hagytam benne pár szem egész csicseriborsót, de aki tart a fulladásveszélytől, az pürésítheti teljesen simára.
Szerintem ez a főzelék 10 hónapos kortól adható, de a kókusz allergén, ezért apránként és a baba reakcióit figyelve érdemes bevezetni. Aki emiatt a kókusz vagy akár a só használatát későbbre tervezte, az inkább halassza el ennek az ételnek az elkészítését, mert pl. a kókusz ebben fontos ízesítőként szerepel, nélküle megváltozik a főzelék karaktere.

Ezt láttad már?
Crunchy Foodie bio babasnack - céklás 30 gHolle Bio tönkölybúza babakása 250 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük