Almás fehérrépapüré

Ezt a bébiételt a Chili és Vanilia blog fehérrépás almalevese ihlette, amit nálunk az egész család nagyon szeret. Azt hiszem, a bio fehérrépa és a szintén bio florina alma a titka, no meg a szerecsendió. 

Hozzávalók:

½ alma hámozva, magházától megszabadítva
1 közepes burgonya hámozva
1 nagy fehérrépa
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
babavíz

DSC_0854 (1)

Elkészítése: 

A burgonyát, a fehérrépát és az almát megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy kis lábosban együtt megpároljuk őket. Ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, hogy egy-két ujjnyi vízbe tesszük a zöldségeket, lefedjük, és a vizet forrásig melegítjük, majd amikor elkezd bugyogni, azonnal levesszük a lángot alacsonyra (nálam 9 fokozat van, és abból a 2-esre csökkentem a hőt) és így pároljuk 10 percig. A fedőt közben nem szabad felemelni, mert a gőz elillan.

Ezután a zöldségeket szűrőkanállal kiszedjük és egy magas falú edénybe szedjük. Egy kevés párolóvízzel leöntve és a szerecsendióval megszórva botmixerrel simára pürésítjük. Ha szükséges a babának megfelelő állaghoz, akkor a párolóvízből még hozzámixelünk, amíg elég krémes lesz.

7 hónapos kortól adható.

Ezt láttad már?

Squiz újratölthető ételtasak - Elefánt, pingvin, oroszlán (3 db 1 csomagban)Skip Hop Zoo nagy tányér - méhecske

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük