Gyors, egyszerű anyabarát étel: egyben sült karfiol

egybensult karfiol_kiemelt

Ez nem a babák étele, de a fiam, amikor már 1,5 éves volt, imádta. Azóta is nagy rajongója. Időnként próbál megvezetni egy kis kakaós csiga iránti toporzékolós-akajomakajomos drámai jelenettel, de átlátok a szitán, és tudom, hogy a karfiol az igazi barátja. Láttam ugyanis, ahogy eszi, és az mindent elárul. 

Ez az étel végtelenül egyszerű, és bármilyen maradék körettel harmonikus főételt alkot. Vendégeknek is remek különlegesség, és kevés munkával elkészül.

Hozzávalók:

1-2 kisebb fej karfiol
1 ek növényi olaj
1,5 csésze (375 ml) natúr növényi joghurt vagy görög joghurt
reszelt bio citromhéj és kb. 2 ek citromlé
3 ek natúr paradicsompüré
1 duci gerezd fokhagyma átnyomva, vagy 1 ek fokhagymapor
1 ek őrölt római kömény
1 tk curry por
2 tk só
füstölt paprika por (elhagyható)
bors, felnőtteknek mehet chillipor vagy chillipehely is hozzá

karfiol1

Elkészítése:

Nem kell mást tenni, csak kisebb (nagyjából babafej méretű) karfiol(okat) venni, és leszedni a zöld leveleit. No meg megmosni.

A sütőt elő kell melegíteni 200 fokra. Az öntetet egy perc alatt össze lehet keverni egy nagyobb tálban, és a karfiolt egyszerűen belemártani, mint egy ecsetet. Ha bevonta a szósz a felületét, mehet egy kiolajozott sütőlapra. Percre pontosan 40 percig sül a sütőben, minél magasabbra helyezve, mire ilyen szép karamellszíne lesz.

karfiol2

Jó étvágyat!

A recept eredetije innen származik.

További anyabarát receptek:

5 gyors anyabarát étel – 1. rész
5 gyors anyabarát étel – 2. rész
Vendégpost: 5 anyabarát recept
 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.