Házi őszibarack jégkrém

oszibarackjegkrem_kiemelt

Ismét kánikulai napok jönnek. Jó, ha van ilyenkor a mélyhűtőben tartalék hűsítő, például finom, csak természetes hozzávalókból, saját kezűleg készített jégkrém. Én most őszibarackból csináltam. Egyszerű, mint a pofon. Recept itt:

Nyugtass meg, hogy veled is előfordult már az az eset, amikor a háza előtt barackot áruló bácsikától nagy lelkesen felvásárolod a maradék fél tálcányit, mondván, hogy ez nem olyan puha még, hogy ne bírja 2-3 napig, amíg apránként megeszitek. Aztán, mire hazaérsz vele (15-20 perc), a zacskó alján áll a baracklé, és minden szem összenyomódott. Azonnal kell kezdeni vele valamit, hasznossá tenni, különben kuka.

Ez történt velem a minap. Végül gondoltam egyet, meghámoztam és összeturmixoltam a 2,5-3 kg őszibarackot. Nagyon finom fajta volt, de már folyt szét, muszáj volt pürésítenem.

DSC_2772

Kevertem hozzá egy kis rizstejet (kókuszos rizstej jobb lett volna), fahéjjal fűszereztem, tápiókasziruppal édesítettem rajta, és adtam hozzá 2 evőkanál kókuszolajat (olajmentes táplálkozásnál ez elhagyható).

oszibarackjegkrem

Beletöltöttem jégkrémformákba, és ment a mélyhűtőbe. 4 órával később már magunkat hűtöttük vele.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.