Húsvét másképpen

Közeleg a Húsvét, és ezzel együtt a nagy lakomák és díszítési láz. Díszítés, dekoráció, ünnepi asztal tojás használata nélkül! Ötletek, inspirációk… oszd meg ötleteidet te is!

Közeleg a Húsvét, és ezzel együtt a nagy lakomák és díszítési láz. A gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezik, és bár egyre több családban kezdenek a hagyományok őrzése mellett a környezettudatos és etikus döntések irányába is hajlani, még mindig nagyon sok helyen írják felül az ünnepi szokások a tudatosságot.

Néhány inspiratív ötlettel szeretnék segíteni, hogyan tud családotok pl. húsvéti dekorációt készíteni anélkül, hogy ahhoz tojást kellene használnia.

Mi a baj a tojással?
A ketreces tojótyúktartás rettenetes, de bármilyen módon tartják is a tyúkot, akitől elveszik a tojást (tehát akár bio, akár szabad, akár tanyasi, akár háztáji, akár mélyalmos tojást veszel), mindenképpen a lenti képen látható folyamatot támogatod. A tojásiparnak rengeteg tyúkra van szüksége. Ám a tyúkok nem fán teremnek, hanem tojásból bújnak ki. A keltetőben világra jött bájos, pelyhes kis csibék fele fiú, fele lány, de a fiúk 99%-ára nincs semmi szüksége a rendszernek. Így ők egy jó erős zsákban végzik, ahol összenyomják egymást, tehát megfulladnak, vagy mennek a darálóba élve.
– http://veganallatvedelem.blogspot.com/2012/12/mi-baj-tojassal.html

399208_306431552790348_469482963_n

Nem az a célom, hogy feleslegesen sokkoljalak, hidd el. De ha még nem hallottál erről, akkor érdemes utánanézned, hogy tudd, egy-egy fogyasztói döntésed mögött mi áll, mit támogatsz.

Én, és még sok más család azért nem használunk tojást már évek óta, mert nem szeretnénk ezt a kegyetlenséget jóváhagyni. Az eleinte nehéznek tűnő döntés meghozatala után pedig elég hamar kiderült, hogy csak egy pici odafigyelés kell, és mindenhonnan könnyedén kiiktatható a tojás. Az étkezésünkből is, és a dekorációból is, amihez aztán végképp nem lenne indokolt, hogy csibéket maceráljunk.

Összeszedtem jó pár dekorötletet, amellyel te is fel tudod dobni az ünnepet anélkül, hogy egyetlen állatnak is bántódása esne.

Neked melyik ötlet tetszik legjobban?

Ajtódíszek:

Asztali és egyéb dekorációk: 

Az ötletek a Pinterestről származnak.