Kedvenc gasztroblogjaim

picjumbo.com_HNCK2010 kiemelt

A “tapizható” szakácskönyvek mellett természetesen van egy nagy rakás gasztroblog is, amelyekből ötletet szoktam meríteni. A legtöbbnek a nevét sem jegyzem meg, mert csak egyszer-egyszer járok rajta, de vannak visszatérő oldalak, amelyeket nagyon szeretek. Ezeket szeretném most bemutatni, hátha van még, akinek újdonság valamelyik.

Az alábbi kis (tényleg pinduri, de annál jobb) listába olyan blogokat válogattam be, amelyekből akkor is főztem, amikor Artúr még picurka volt és főleg pépesített ételeket fogyasztott. Igyekeztem akkoriban olyan recepteket találni, hogy ne kelljen két-háromfélét főzni, hanem egy ételből a vége felé ki tudjak merni Artúrnak, aztán utána magunknak egy kicsit vadabbra fűszereztem még, vagy olyanokat, amelyekből nyugodt szívvel adhattam neki is.

 

No, tehát a gasztroblogok, amiket gyakran látogatok:

  1. Feri, a főzelékes

Főzelékes Szatmári Feri nagy húsevő, de közben úgy bánik a zöldségekkel, hogy azt a vegán séfek is megirigyelhetnék. Újraértelmezi a már unalomig ismert főzelékeinket, majd az újraértelmezésüket is. Bármilyen zöldség marad otthon a hűtőben a hét végére, bármennyire kevés időm van, csak rá kell keresnem Feri blogjában, és már választhatok is 3-4 pofon egyszerű és nagyon finom főzelék közül. Csak tutira lehet vele menni, elronthatatlan, vakon bökhető, minden jól sikerül belőle. Háziasszonyként csak hálával tudok gondolni rá.

Feri gyakran használ tejtermékeket, csípős fűszereket, amik nem babakompatibilisek (persze neki nem is ez a célja), mégis azt mondom, az ő receptjei a legalkalmasabbak arra, hogy bármilyen ember ízléséhez vagy állapotához könnyen igazodhassanak. Babáknak pl. elég csak kihagyni az erős fűszereket, és ha szükséges, akkor pürésíteni a végén a főzeléket, és már kész is a bébiétel, amit egyébként az egész család szívesen fogyaszt.

Amiben lehetne jobb: A címkéket lehetne gatyába rázni, néha külön, máskor egybe írva szerepel pl. az édeskömény vagy az édesburgonya, amitől nehéz kilistázni az összeset, de ez már tényleg az a bizonyos csomó a kákán, amit úgy kell keresni.

Kedvenc bababaráttá alakítható receptem tőle: Kókuszos-sült zöldséges csicseriborsó főzelék

 

  1. Chili és Vanilia

Mautner Zsófi gasztroblogja, a Chili és Vanilia is sokszor segített rajtam, amikor teljesen tanácstalanul álltam a konyha közepén, hogy mit is főzzek. Nekem túl húsos az oldala, de azért többször találtam már nála igazán ízlésemre való zöldségételeket. Krémlevesek, gyors egytálételek… több kedvencem is van tőle.

Azért is ajánlom, mert a fűszerezést egy kicsit visszafogva olyan ételeket is találni nála, amik egyszerre kerülhetnek a család felnőtt tagjai és a baba elé is. Maximum apa majd a tányérján megcsilizi és megborsozza még.

Amiben lehetne jobb: Remek gasztrooldal. Zsófi nagyon kinőtt a gasztrobloggerek közül, blogja viszont nagyon blog maradt, én örülnék egy látványfrissítésnek.

Kedvenc gyerekbarát receptem tőle: Fehérrépa és alma krémleves, Zsendicés spárga

Forrás: Picjumbo

  1. Zizi kalandjai

Zita blogjával, a Zizi kalandjaival akkor találkoztam, amikor már javában írtam a Bébispenótot. Biztos vagyok benne, hogy receptjei hozzájárultak az életmódváltásomhoz, gyermekeink pedig hasonló korúak, így mindig érdeklődve figyelem, mit eszik az ő kisfia, Ádi. Könnyű átültetnünk a mi étkezésünkbe a receptjeit, és amit Zizi blogjából főztem (jó sok mindent), az eddig mindig jól sikerült.

Amiben lehetne jobb: Úgy jó, ahogy van. Lassan hiányolok egy könyvet is tőle.

Kedvenc gyerekbarát receptem tőle: Kelkáposztafőzelék másképp (úgy készítem, hogy 50%-ban leveleskelt, 50%-ban kelkáposztát teszek bele. Artúrnak összeturmixolom a sült káposztaleveleket, mert mostanában finnyázik az egyben leveles ételekre.) Mogyorós-banán amerikai palacsinta, Hűsítő őszibarack smoothie, Narancsos datolyagolyók.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.