Kelkáposztafőzelék babáknak

kelkaposztafozelek kiemelt

Tudom, sokan nem szeretik a kelkáposztafőzeléket, nekem viszont nagy kedvencem, úgyhogy igyekeztem Artúrral is megszerettetni. Így közel 3 évesen azokat az ételeket, amelyekben egyen vagy felcsíkozva vannak levelek, nem szívesen eszi, ezért az ő adagját a mai napig turmixolom, de ennyi belefér, hogy a káposztát is megegye. 

A finom, bababarát kelkáposztafőzelék így készül:

Hozzávalók (1 babányi adag): 

1 marék aprított kelkáposzta
1 fél burgonya, vagy kis szeműből egy egész
1 ek natúr joghurt
1 kk étkezési babaolaj
babavíz

Elkészítése: 

A káposztáleveleket felaprítjuk, a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. Egy kis lábosba tesszük, felöntjük a babavízzel, de nem kell, hogy teljesen ellepje. Lefedjük és felforraljuk. Amint forrni kezd, alacsonyra állítjuk a hőfokot, amin még gyöngyönzik a víz felszíne. Nálam üvegkerámia tűzhelyen ez 3-as fokozat. Kb. 10 perc után már a krumpli is megpuhul, a káposzta egészen biztosan jó. Ekkor leszűrjük, de a főzőlevet megőrizzük.

Egy magas falú edényben összemixeljük a burgonyát és a kelkáposztát a joghurttal és a babaolajjal. Ha a kívánt állag eléréséhez szükséges, a főzőlével higítható.

Egy kevés őrölt köménnyel, himalája sóval ízesíthető.

kelkaposztafozelek 1000px

A káposzta miatt 12 hónapos kortól adható.

Jó étvágyat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.