Spárgás-répás püré

Még a spárgánál maradva hadd mutassak egy másik zöldségpürét is, ami hasonló az előzőhöz, és ugyanolyan egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók (1 adag):

3 szál zsenge zöldspárga
1 szál zsenge sárgarépa
1 közepes méretű burgonya fele
1 szál petrezselyem aprítva
1 kk étkezési babaolaj
babavíz

Elkészítése:

A spárgák végén a fás részt letörjük (ez megy a szemétbe vagy komposztálóba), a többi részét megmossuk és 3-4 részre törjük. A sárgarépát is megmossuk, meghámozzuk, majd hasábokra vagy karikákra vágjuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, a felét felkockázzuk.

spárgás répás püré 1

Mindhárom zöldséget együtt beletesszük egy kis lábosba, és mehet velük együtt az aprított petrezselyem is. Rájuk öntünk egy kevés babavizet (nem is kell, hogy teljesen ellepje őket), majd a vizet felforraljuk. Ha már forr, fedő alatt, alacsony lángon, de úgy, hogy még gyöngyözzön a víz teteje, kb. 10 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek megpuhultak.

Leszűrjük a vizet, de megtartjuk. A zöldségeket az étkezési olajjal együtt magas falú, botmixelésre alkalmas edénybe tesszük. A mixerrel pürésítjük. Ha szükség van rá, a párolóvízéből annyit adagolunk hozzá, hogy a babának megfelelő állagú pürét kapjunk.

spárgás répás püré 2

8 hónapos kortól adható.

További spárgás írásaim:
A spárga bevezetése – jó kis tavaszi, spárgás receptekkel
Tavaszi spárgás püré

 

 

One thought on “Spárgás-répás püré

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük