Tavaszi spárgás püré

Szezonban annyit szoktam venni spárgából, amennyit csak tudok. Nincs olyan nap nálunk, hogy kifogynánk ebből a nagyon finom és vitamindús zöldségből. Szerencsére a kisfiam is nagyon szereti, igaz, ő már kézbe vesz egy egész szálat és úgy rágcsálja el.

A kisebbeknek készítettem egy tavaszi pürét, spárgával, brokkolival, és egy kis burgonyával.

Hozzávalók (1 adag):

3-4 szál zsenge zöldspárga
1 kk étkezési babaolaj
2 nagyobb rózsa (nem fej!) brokkoli
1 közepes méretű burgonya fele
babavíz

Elkészítése:

A spárgák végén a fás részt letörjük (ez megy a szemétbe vagy a komposztálóba), a többi részét megmossuk és 3-4 részre törjük. A brokkolirózsákat is megmossuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, a felét felkockázzuk.

tavaszi spárgás püré1

Mindhárom zöldséget együtt beletesszük egy kis lábosba, öntünk rájuk egy kevés babavizet (nem is kell, hogy teljesen ellepje őket), majd a vizet felforraljuk. Ha már forr, fedő alatt, alacsony lángon, de úgy, hogy még gyöngyözzön a víz teteje, kb. 10 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek puhák, és itt most a burgonya a szűk keresztmetszet.

A zöldségeket leszűrjük, de a párolóvizét nem öntjük ki, még kelleni fog. A zöldségeket botmixer segítségével pürésítjük, majd belekeverjük az étkezési olajat. A zöldségek párolóvízéből annyit adagolunk a püréhez, hogy a kívánt állagot elérje.

8 hónapos kortól adható.

További spárgás írásaim, receptekkel:
A spárga bevezetése – jó kis tavaszi, spárgás receptekkel
Spárgás-répás püré

tavaszi spárgás püré2

 

 

One thought on “Tavaszi spárgás püré

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük