Cukormentes édességek – Zabpelyhes keksz

zabpelyhes keksz kiemelt

Ez a recept a piszok egyszerűség netovábbja. 2 hozzávaló, 2 perc előkészítés, 15 perc sütés. Uzsonnára a totyogónak, kávé mellé a szüleinek. Kell ennél egyszerűbb keksz? 

Hozzávalók:

2 érett banán
1 bögre (2,5 dl) apró szemű zabpehely
1 kis marék mazsola vagy aszalt vörös áfonya (elhagyható)

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Amíg melegszik, a banánokat meghámozzuk és villával pépesre törjük. Hozzáöntjük a zabpelyhet, és a mazsolát. Nagyon alaposan összekeverjük.
Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, és evőkanállal kis halmokat teszünk rá a banános-zabpelyhes trutyiból. Én koronggá lapítottam a tetejüket, de hagyható púposan is. Ha felmelegedett a sütő, 15-20 perc alatt megsütjük. Kivesszük a tepsivel együtt, és hagyjuk hűlni. Utána pedig már fogyasztható is. Másnapra sem keményedik meg, így be lehet osztani több napra. Hűtést nem igényel.

A keksz puha, senki ne számítson törős, morzsás, ropogósra, mint amilyen a háztartási keksz vagy a cukrászdákban kapható cookie-k.

Gluténérzékeny gyerekeknek gluténmentes zabpehely rendelhető a Bébispenót Webshopból.

A receptet itt találtam, és magunkra szabtam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.