10 érv a házilag készült bébiétel mellett

P1250369_840x474

Számos oka van, miért adj házi bébiételt a kisbabádnak. De a legjobb indok: Az íz! A házi egyszerűen finomabb! Ezen kívül pedig…

  1. Ellenőrizhető a minőség  Amikor a babád ételeit frissen és házilag készíted, pontosan tudod, mi került bele. Ha megfelelő helyről vásároltál, biztos lehetsz benne, hogy mentes azoktól az adalékanyagoktól, amelyekre egy ilyen pici pocaknak nincs szüksége. Tudod, hogy a legfrissebb alapanyagokból készült, amelyeket különös gondossággal és szeretettel válogattál össze. A bébiétel gyártó vállalatok vajon beleteszik ezt a szeretet és törődést az üvegekbe?
  2. Ételallergia esetén a legbiztonságosabb – Ételallergiára hajlamos baba esetén a saját készítésű bébiétellel tudod biztosítani, hogy az ételben nem rejlenek allergének. Ma már az allergén összetevőket külön megjelelölik a bébiételes üvegek címkéin, de ha pl. a 10 hónapos babád glutén- és/vagy tejérzékeny, a kereskedelemben kapható bébiételek nagy része nem lesz alkalmas neki.
  3. Legjobb választás – Mivel te választod ki a hozzávalókat, plusz lépéseket tudsz tenni annak érdekében, hogy csak a legjobb minőségű alapanyagokból készült étel kerüljön a gyereked elé (pl. bio minőségű alapanyagok vásárlásával).
  4. Finomabb Biztos te is megkóstoltad már a “gyári” bébiételeket, és megtapasztaltad, hogy furcsa egyenízük van. Sőt, a spenót alig spenótízű, a sütőtök nem is hasonlít az emlékeidben élő zamatos verzióra, és barackból is sokkal finomabbat szoktál venni Józsi bácsinál a piacon.P1250411_474x840
  5. Változatosabb ízkombináció és állag – A babádnak az ízek és állagok szélesebb választékát tudod előállítani, mintha az egyenízű, egyentextúrájú bolti bébiételeket adnád neki. Ezzel pedig fokozatosabb és személyre szabottabb lesz az áttérés a „felnőtt” ételekre.
  6. A babád igényeihez, a babád ritmusában – A házi bébiételekkel jobban tudsz reagálni a babád igényeire és visszajelzéseire. Mivel rajtad múlik, milyen hozzávalókból és milyen állagú ételt készítesz, figyelni tudod, mi felel meg neki legjobban.
  7. Egészséges étkezési szokások – Hamarabb kifejlődnek az egészséges étkezési szokások a babában és a családban azáltal, hogy személyesen részt veszel a magas minőségű, egészséges ételek készítésében. A babának haszna válik az egészséges étkezési szokásokból és abból, hogy megtanulja szeretni a nem feldolgozott élelmiszereket. Ha odafigyelünk arra, hogy a gyerekeink jobban szeressék a természetes ízeket és a teljes értékű élelmiszereket, mint a feldolgozottakat, az egy jelentős lépés a gyerekkori elhízás megelőzésében.

Ezt láttad már?

Snack'n'go Kids Fantázia lila snacktartó

 

  1. Későbbi gyümölcsszeretet – Felmérések szerint az a gyerek, aki házi készítésű püréket kapott csecsemőkorában, nagyobb eséllyel fogja 7-8 évesen is szeretni a gyümölcsöket és a zöldségeket, mint a bolti bébiételekkel táplált kortársaik.
  2. Minden a rendelkezésedre áll  Minden eszköz, amire szükséged van az egészséges házi bébiétel készítéséhez, valószínűleg már amúgy is ott van a konyhádban. Használd őket!
  3. Pénzt takarítasz meg – Ez sem utolsó szempont, igaz? Nem csupán a házi és bolti bébiétel árának összehasonlításában, hanem a tápanyag arányában is az otthon készült étel a nyertes. (Van olyan bolti bébiétel, aminek az 50 %-a víz.) Több tápanyagot kapsz a pénzedért, és többet kap a babád fejlődésben levő szervezete is, amikor házilag készíted neki az ételt.

Tipp: A házilag készült püréket egy kicsit selymesebbre hígítva beletöltheted egy Squiz tasakba, és már indulhattok is sétálni! Kiválaszthatod a legcukibb mintát, a Squiz újratölthető ételtasakok megrendelhetők itt!

Ha pedig éppen nincs időd házilag készíteni az ételt a babádnak, a Holle világmárka demeter minősítésű, bio alapanyagokból készült bébiételeit beszerezheted ide kattintva!

Ezt láttad már?

Squiz újratölthető ételtasak katicaHygi kulacs mentőosztag

 

 

2 thoughts on “10 érv a házilag készült bébiétel mellett

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.