Artúr első reggelikészítése

Kánikula ihlette személyes post következik.

Ebben a hőségben sok szülő panaszkodik, vagy legalábbis aggódik, hogy szinte semmit nem eszik a gyereke. Valahol érthető az aggodalom is, és az is, hogy a gyerekek nem kívánnak semmi “tartalmasat”. Hiszen melegben mi sem vágyunk annyira a főtt ételre, de nálunk ilyenkor turbóra kapcsol a gyümölcsmánia. 

Mondjuk Artúr elég jól eszik még így melegben is, legalább a reggeli zabkását mindig befalja, és abba elég sok mindent bele/rá tudok rakni. Amit utána, napközben eszik, arra ilyenkor már bónuszként tekintek. Örülök, ha az utolsó falatig megeszi az ebédet, uzsonnát és a vacsorát is, de ha nem, az sem baj.

Tegnap viszont csak dinnyét volt hajlandó elfogadni. Semmi mást. Ma meg, bár ugyanolyan kánikula van, bevágott egy nagy tányér bablevest, úgy, hogy ráadásul annak a fűszerek ellenére semmi, de semmi íze nem volt. Így igazodjon ki az ember a gyereken. 🙂

Artúr csinálta reggeli zabkása

Ami pedig a reggeli zabkását illeti, a hétvégén elkészült Artúr első saját kreálmánya. Úgy is mondhatnám, hogy ő csinálta nekünk, Apának és Anyának is a reggelit. Persze egy kis segítséggel, mert én áztattam be előző este (30 másodperc) a zabpelyhet rizstejbe, és reggel én vágtam fel a gyümölcsöket és én főztem gyorsan meg a zabpelyhet (kb. 5-8 perc), mert a forró tűzhelyhez természetesen nem engedem oda. De egyébként mindent ő csinált: ő öntötte a zabpelyhet a lábosba, aztán rá a rizstejet, bele a mazsolát, és ő pakolta rá a sok friss gyümölcsöt (áfonya, szeder, maradék mangó) és egyéb finomságokat (kókusz chips, puffasztott amaránt). Aztán pedig megette az utolsó falatig, ahogy mi is. Nagyon finom lett!

Ezt láttad már?

Boc'n'Roll DíszCsempe szendvics- és ételcsomagoló FeketeHolle Bio tönkölybúza babakása 250 g

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük