Az anyukáknak van idejük?

Veled is előfordul, hogy annyi mindent vállalsz magadra, annyi feladatod és programod van, hogy azt sem tudod, hol áll a fejed? 2 féle munka, család, barátok, háztartás vagy társadalmi munka, és már el is úsztál? Én másfél évig próbáltam nem belefulladni a feladatok tengerébe, aztán elkezdtem megoldást keresni. Egy remek feladatrendszerezőt találtam.

Én nagyon élvezem, hogy Artúr már ovis és azóta mindenféle kreatív munkát tudok végezni napközben, ez sokat segített abban, hogy újra magamra találjak. Talán te is épp így vagy vele, úgyhogy nem magyarázom sokáig: az ember lánya időnként elvész a 0-24 órás anyaságban, és már alig emlékszik, ki is volt ő korábban.

Majdnem másfél éve, hogy Artúr először óvodába ment, és én akkor vetettem bele magam a szabadúszók mindennapjainak sűrűjébe. Ez az életmód időnként kegyetlenül nehéz és fárasztó, máskor nagyon izgalmas és boldog. A dolgaim érdekesen alakultak, mert azon kívül, hogy van nekem itt ez a blog és a webshop, ami önmagában is sok feladatot ad, beindult egy másik vállalkozásom, és az lett a fő pénzkereső tevékenységem. Eléggé élvezem, tulajdonképpen évtizedek óta valami hasonlót szerettem volna csinálni. A gond csupán annyi, hogy így 2 vállalkozás, egy gyerek és a még maradék időmben végzett aktivista tevékenységem nagyon hamar átláthatatlanná vált. Agyonfirkált tennivalólisták, nem elég felhasználóbarát időgazdálkodási applikációk mentek a kukába, mert nem tudták elég részletességgel kezelni a sok szálon futó dolgaimat.

Novemberben aztán elszakadt a cérnám, amikor harmadszor írtam át egyik appból a másikba a teendőimet, abban a reményben, hogy az már jó lesz, és a tesztidőszak után is szívesen használom majd. Közben a párhuzamosan papíron vezetett listáim is egyre durvábbak lettek, követni sem tudtam már, milyen feladataim vannak még elvégezetlenül.

Ezt láttad már?

hygi_kulacs_lo

 

És akkor – nincsenek véletlenek, én mondom neked – szembejött velem a Moms Do Have Time kisvállalkozás Anyanaplója. Újra és újra belefutottam a neten, és bár már nem nagyon hittem, hogy ez segíthet, végül beszereztem egyet. Az eredeti terv az volt, hogy január 1-jén veszem csak használatba, de nem bírtam magammal. A határidőnapló előnye, hogy akár november 20-án is el lehet kezdeni használni, és én így is tettem.

anyanaplo1

S lám, voila, a teendőim listája azóta sokkal rendszerezettebb. Már látom az alagút végén a fényt!
A Moms Do Have Time Anyanapló tervezőjének, Bettinek innen üzenem, hogy nagyon köszönöm életem egyik legnagyobb mindennapos problémájának a megoldását!

Mit tud az Anyanapló?

A hagyományos határidőnapló funkció mellett számos extrával rendelkezik. Felsorolni nem is tudnám őket, olyan sok mindennel egészítette ki Betti, de nem szűkült be az anya altat, szoptat, főz és vásárol kategóriára, éves pénzügyi tervezőtől az ajándékkívánságok nyilvántartásán át a különböző regisztrációkhoz tartozó jelszavakig mindent külön vezethetünk benne.

anyanaplo2

Az én kedvencem, hogy minden egyes napnál van egy kis terület, ami arra szolgál, hogy felírjuk, mi volt aznap a legjobb. A munka-család-munka-család mókuskerék közepette sokszor elfelejtünk megállni és örülni olyan apróságoknak, mint egy csöppségtől kapott nyálas puszi, vagy egy jól sikerült vasárnapi ebéd.

anyanaplo4

anyanaplo3

Vagy pl. nekem egyik nap bekerült a ‘Ma ez volt a legjobb’ rubrikába az a tény, hogy 15 év után végre megszabadultam a bankomtól. Sajnos nagyon rosszul választottam annak idején, csupán azért, mert az a bizonyos fiók esett útba. Fiatal voltam és meggondolatlan. 🙂 De azóta is ittam a levét, megszabadulni tőle pedig nem tudtam. Most végre megszüntettem a számláimat náluk, és úgy jöttem ki az ajtón, mintha nem is tudom, micsoda boldogság történt volna velem. 🙂 Jó az ilyen pillanatokat feljegyezni, és hét végén visszanézni. Menet közben sokszor nem is látjuk, milyen csodás napjaink vannak!

Aki megkívánta, hogy ezzel a szép naplóval rendezze az életét, a Moms Do Have Time oldalon tud rendelni belőle magának!

Ezt láttad már?

rookies_vanilla_packaged   sng-duo-eco-mint-1024x1024

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük