Bundáskenyér falatkák babáknak

A tojássárgáját sokáig csak belekevertem a főzelékekbe, ahogy itt is, de egy idő után unalmassá vált. Akkor jutott eszembe a bundáskenyér, ami sok családban teljesen hétköznapi étel reggelire vagy vacsorára, én viszont valószínűleg tinikorom óta nem ettem.

Valahogy kiszivárgott a látómezőmből, ahogy saját háztartásba költöztem, és azóta sem igen jött vissza. Na, de majd most, hiszen a gyerkőc nagyon szereti, és gyorsan elkészíthető étel, amihez szinte mindig minden van itthon. Ez a változat már 8 hónapos kortól fogyasztható, mert csak tojássárgájával készül, de 1 év felett már az egész tojás mehet bele.

bundaskenyer_alloHozzávalók (1 babaadaghoz):

1 vastag szelet kenyér 1 cm-es kockákra vágva (házi, élesztőmentes kenyér)
2-3 tojássárgája
1 tk bio fűszerpaprika (elhagyható)

Elkészítése:
A kenyér héját levágjuk, belét 1-1 cm-es kockákra daraboljuk. A tojássárgáját villával felverjük, mint amikor rántottát készítünk. Én ezen a ponton kevertem hozzá pirospaprikát, hogy szebb színe legyen, és egy kis plusz ízt adjon a kenyérfalatkáknak. Só szerintem nem szükséges, de ha szeretnél, 1 kis csipet Himalája sót tehetsz hozzá. Egy serpenyőben vajat vagy olajat hevítünk, közben megforgatjuk a kenyérkockákat a felvert tojássárgájában. Jó, ha egy picit be is szívja, nem csak a külseje lesz tojásos. Ha elég forró az olaj, kisütjük benne a kockákat, több oldalán is aranybarnára. Papírtörlőre szedjük és megvárjuk, amíg kihül. Magában is finom a babáknak, de joghurtba, kefírbe mártva is tálalható.

 

(A cikk illusztrálásához saját fotóimat használtam.)

Ezt láttad már?

Holle Bio keksz, körte-alma, 125gSkip Hop Zoo snack cup nasitartó - unikornis

 

One thought on “Bundáskenyér falatkák babáknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük