Francia zöldbab

Francia zöldbab kiemelt

Ez egy nagyon egyszerű és rendkívül finom étel. A zöldbabot sokáig csak a menzás, lisztes főzelékkel kapcsoltam össze, ezért azt hittem, hogy nem szeretem. Aztán találkoztam ezzel az étellel, és azóta bátrabban használom alapanyagként. Ez a recept azért is nagy kedvenc nálunk, mert felnőtt és kisgyerek egyaránt tudja fogyasztani. Egy éves kortól már valószínűleg minden hozzávalója ismerős a babának, és a puhára főtt zöldbabot is el tudja rágni. 

Hozzávalók (kb. 3 felnőtt adag):

40 dkg friss zöldbab (fagyasztott is lehet, de jobb a friss)
4 nagy vagy 8 kisebb paradicsom
1 fej vöröshagyma aprítva
1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
só, bors
petrezselyem
víz

3 Francia zöldbab

Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, a két végét levágjuk. A hagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a préselt vagy reszelt fokhagymát, majd kb. fél-egy perc pirítás után a kockákra aprított paradicsomot. Sózzuk, és közepes lángon, gyakran megkeverve főzzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a zöldbabot, borssal megszórjuk (ha gyerek is eszi, ez elhagyható). Hozzáöntünk annyi vizet, ami nem lepi el teljesen, de meg tud benne puhulni a zöldbab. Felforraljuk, majd kb. 10 percig kevergetve főzzük. Amikor már besűrűsödött és a zöldbab is megpuhult, de nem főtt szét, akkor levehetjük a tűzről. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Natúr főtt rizzsel szoktam tálalni. Nagyon finom.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.