Interjú egy anyával: “Ha azt csinálod, amit szeretsz, sugárzol.”

Regina a Feminie.hu blog szerzője, a Perla arctisztító márka megálmodója, a Zöldbajusz kampány szülőanyja, és amúgy 😀 a 3,5 éves Noel anyukája. Igazi nyugodt, kiegyensúlyozott energiájú NŐ, aki mindig tip-top. Bár saját bevallása szerint ő sem mindig ura az életének, azért én úgy érzem, sok mindent tanulhatunk tőle. 

Erről a “sok mindenről” szól a vele készített interjúm:

Milyen étrenden neveled a kisfiadat, Noelt?

Növényi étrenden nevelem.

Noel jó evő, vagy válogatós? Mi a kedvence, és mi az, amit sosem enne meg?

Alapvetően egy jó evő, nem válogatás kisfiú, bár a dackorszak sok mindent felülír. Az óvodában neki van a legjobb étvágya a csoportból.

Nagyon szereti a hüvelyeseket, főleg a babot, borsót és a csicseriborsót, kukoricát, abból bármikor bármennyit magában. Az epret és bogyós gyümölcsöket is imádja. Almát minden nap sokat eszik. Magokból pedig bármennyit megenne, ha hagynám neki.

Ha igazán nagy örömöt szeretnék okozni neki, akkor pancake-et sütök vagy kókuszvizet, passion fruit-ot, kiwit, fenyőmagot veszek neki. A csokit nem szereti, és néha egy-egy fűszerezés nem ízlik neki. Van egy szabályunk: mindent meg kell kóstolni. Egy falatot, és ha nem ízlik neki, nem erőltetem, elfogadom. Ez a ritkábbik eset. Inkább az szokott előfordulni, hogy a kóstoló után még két tányérral kér.

Németországban laktok, melyik részén?

Frankfurt mellett élünk egy csodálatos erdei városban.

P1130705 (554x640) (2)Milyen a tapasztalatod az ottani táplálkozási szokásokkal? Követitek, vagy maradtatok a magyar szokásoknál?

Itt nem kell küzdeni azért, amiért Magyarországon általában küzdeniük kell a növényi étrenden élő családoknak. Itt úgy táplálod a gyermekedet, ahogyan szeretnéd. Noel minden nap saját ételt visz az óvodába. Egyébként általános az óvodákban, hogy bio, idényjellegű ételeket főznek, adalékmentesek és natúrak az ételek. Kevés a hús, hetente 1-2 alkalommal, de tejtermék szinte minden nap a menüben. Itt minden nehézség nélkül bármelyik óvodában megoldható a saját étel.

Az üzletekben sokkal nagyobb a bio/vegán választék, viszont az éttermek és kávézók nagyon gyerekcipőben járnak ezen a téren. Az egyetlen szívfájdalmam, hogy több szemetet termelünk. Nagyon bosszantó, hogy még a helyi zöldséget, gyümölcsöt is becsomagolják. Azért erre is vannak ötleteim és vannak lehetőségek, csak egy picit körülményesebb megoldani.

Alapvetően az eddigi szokásokat követjük, de van néhány helyi szokás, amit már mi is felvettünk, például forralt bor helyett hideg estéken forrón inni a narancslevet, isteni!

Ezt láttad már?

rookies

Akárhányszor látlak, személyesen vagy Skype-on, a késő esti órákban, vagy bárhol, bármikor, te mindig sugárzol, nagyon csinos vagy, jó a frizurád… Milyen trükköd van arra, hogy a család és az egyéb teendők mellett legyen elég időd magadra?

Nagyon szépen köszönöm, ezt szerintem nem lehet elégszer mondani egy Nőnek. Őszintén nagyon örülök, hogy így látsz, vagy így látnak mások, mert én sokszor nem így érzem.

Nem öltözöm kifejezetten nőiesen, inkább a kényelem, a funkcionalitás és a minőség a meghatározó. Kevés ruhám van, amit sok évig hordok, de azok jól állnak, nagyon szeretem, így mindig jól érzem magam a ruháimban. Ehhez hozzájárult az is, hogy voltam ZEKA Styling Zsófinál szín- és stílustanácsadáson, ahol kielemeztük, hogy milyen színek és fazonok a legmegfelelőbbek nekem és az alkatomnak. Azóta sokkal jobban érzem magam a ruháimban és ez nyilván kisugárzik.

Egy szép hosszú haj mindig dekoratív, bár tudom, hogy ritka, aki ennyire meg tudja növeszteni a haját, mint én. Valójában nem a hossz, hanem a minőség számít. Inkább legyen rövidebb, de ápolt, nem töredezett, ehhez (is) adok néhány tippet:

  • A nyers kókuszolaj csodákra képes. Hajmosás előtt legalább fél órára vigyél fel nem finomított kókuszolajat a hajadra. Aztán jöhet a hajmosás vegyszermentes samponnal (én a Lavera termékeit nagyon szeretem).
  • Hajöblítő helyett én almaecetes öblítést alkalmazok.
  • A frufru pedig a legjobb dolog, mert ha semmit sem csinálok a hajammal, csak lent feltekerem, mégis ott a frufru, ami keretet ad az arcomnak, van frizurám.
  • És bizony, elfoglalt vállalkozó anyaként jó barátom a szárazsampon.

A külső megjelenésemhez és a magabiztosságomhoz hozzátartozik, hogy már két éve csak Perla arctisztító olajjal ápolom a bőröm és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szó szerint jól érezzem magam a bőrömben. Azelőtt sokat küzdöttem a bőrömmel, takargattam, folyton alapozót használtam – a tiszta táplálkozásom és életmódom ellenére – de mióta rátaláltam erre a módszerre, alig vannak pattanásaim, a ráncaim halványodtak és smink nélkül is igazán jól tudom magam érezni. Nem tudok nem elfogultan beszélni az én Perlámról, mert minden túlzás nélkül az életemet változtatta meg és nagyon leegyszerűsítette az arcápoló rutinomat, ami különösen fontos, mióta Noel megszületett.

Ha azt csinálod, amit szeretsz, sugárzol. Imádom azt, amit csinálok, szeretem az életem, a blogomat és az én csodálatos vegán, organikus arcápoló brandemet. Mindig örömmel beszélek róla.
Egyébként nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, nekem is sokszor okoz nehézséget. Szeretem, ha rend van magam körül, és ha én is rendben vagyok. Ehhez sokszor használom a pomodoro technikát.

Én is épp ugyanazokkal a gondokkal küzdök, mint bármelyik más anyuka, nagyon nehéz, de nagy a lelkesedésem is. Ez nem volt mindig így; egy nagyon nehéz perióduson vagyok túl, amikor maga alá temetett a sok teendő és összeomlottam. Fontos erről beszélni és megmutatni a többi nőnek, hogy bárkivel megtörténhet. Ezt le is írtam a blogomban. Viszont bárki túl is tud lendülni rajta. Szerintem a kulcs, egy jó rendszer kialakítása. Nem csak a gyermekeknél, a felnőtteknél is ugyanolyan fontos.

A te ötleted alapján indult útjára a Zöldbajusz kampány. Honnan jött a gondolat, mi volt vele a célod és hol tart most a megvalósítás? 

www.feminie.hu (1)Egy zöldturmix ivás alkalmával lefotóztam a kisfiamat, annyira édes volt a nagy zöld bajuszával.

Épp azokban a napokban megláttam egy plakátot az utcán, nagyon elborzadtam, és nem akartam hinni a szememnek. Nekünk nincs TV-nk és fogalmam sincs, mi folyik a médiában, viszont ez a plakát ledöbbentett: olimpikonokkal propagálták a tejfogyasztást, azt sugallva, hogy ha Te is tejet fogyasztasz, Te is ilyen sikeres leszel. Annyira meglepett ez a múlt századi “atejéleterőegészség” hozzáállás, őszintén fogalmam sem volt, hogy még mindig ezzel tömik az emberek fejét. Gondoltam, indítok egy ellenkampányt, “Tejbajusz helyett zöldbajuszt” címmel. Aztán “megnyugodtam”, és egy sokkal szelídebb formában megszületett a Zöldbajusz kampány, amit Veletek (a MAVEG és Béke a tányéron) együtt csinálok. A célom az, hogy becsempésszem az emberek, köztük a szülők, és legfőképpen a gyerekek mindennapi életébe a zöldturmix-fogyasztást. A legjobb pedig az lenne, ha ezt a tej helyett fogyasztanák, és nem a tej mellett.

Blogodat, a Feminie.hu-t kinek ajánlod?

A Feminie sok mindennel foglalkozik, ami belefér a tudatosság témakörébe. Ma már tudom, hogy nagyon elcsépelt szó, mégsem tudok jobbat. Ajánlom nem csak vegánoknak, hanem minden olyan nőnek (de vannak férfi követői is az oldalnak), akik kicsit jobbá szeretnék tenni a világot azáltal, hogy jobbá teszik a környezetüket. Én magam is így próbálok élni és ezeket az információkat, tapasztalatokat osztom meg a blogon. A két nagy szenvedélyem a növényi táplálkozás, valamint a natúr, vegán bőrápolás. De helyet kapnak a személyes cikkek is az oldalon.

Köszönöm a beszélgetést!

Ezt láttad már?

bambuszrost_uzsonnas_doboz_filodendron2      snackngo-kids-forest-mood-rolleat