Új vagy? Kezdd itt!

bebispenot_coverphoto1680x600

 

Szeretettel üdvözöllek!

Örülök, hogy itt vagy!

Összeállítottam egy kis útmutatót, hogy ha először jársz itt, könnyen eligazodj a menüpontok, rovatok és egymásból nyíló témák között. Íme:

Miről szól a blog?

Röviden: a csecsemő-hozzátáplálásról.
Ami aztán észrevétlenül átfut kisgyerektáplálásba.
És végül, mivel az én kisfiam már 4 éves, mindenféle másról is írok majd: közösségi táplálkozásról, játékokról, programokról.

Bővebben: személyes történetemen és tapasztalataimon keresztül mutatom be a hozzátáplálás csodaszép, de sokszor nem könnyű és igen feladatdús időszakát. Lépésenként, reményeim szerint sok hasznos információt és a mindennapokban használható tippet összegyűjtve. Igyekszem minél többekhez szólni, de nem elszakadni önmagamtól és attól, amiben én hiszek és ami nekünk bevált. Így mindenképpen végigfut a blogon egyfajta minőségi és egészségtudatos szemlélet.

Hol kezdd, hogyan haladj?

Természetesen olvashatsz időrendben is, akkor nincs más teendőd, csak a Kezdőlap vagy a Hozzátáplálás blog menüpont bejegyzéseit követni. Felül találod meg a legújabb írásokat, a korábbiakat pedig lejjebb görgetve.
Az egyes témákra itt úgy tudsz szűrni, ha a bejegyzések dátuma mellett sorakozó kategóriák vagy címkék közül kiválasztod a számodra érdekeset és rákattintasz. Ebben az esetben ki fog listázódni valamennyi ugyanabba a kategóriába vagy címke alá tartozó írásom. (Pl. vacsora, pürék, cukormentes édesség, gluténmentes receptek stb.)

Amennyiben nem szeretnéd az összes bejegyzésemet végigolvasni, hanem egy konkrét témát keresel, használhatod a főoldalon található keresőt is (a jobb oldali sávban találhatod, görgess kicsit lejjebb), de segítségül készítettem egy listát is az első látogatásra legfontosabb írásokkal. Íme:

Ha most kezded a hozzátáplálást, innen érdemes elindulnod:

Ha idáig eljutottál, a hozzátáplálás első időszakának további cikkeit a Hozzátáplálás blog/Alapok menüpontban találod, időrendben felfelé. (Néhány téma a teljesség igénye nélkül: a legkíméletesebb főzési technikák, a bébiételek fagyasztása, tárolása, melegítése, a teljes étkezés kiváltása, fűszerek használata stb.)

Amennyiben a kisbabáddal már túl vagytok a kezdeteken, az alábbi rovatokat érdemes figyelemmel kísérned:

A receptek pedig a babád korának megfelelő bontásban, illetve ha valamilyen speciális étrendet követtek (pl. vegetáriánus, glutén- vagy tejtermékmentes stb.), akkor aszerint csoportosítva a Receptek menüpontban érhetőek el.

A Receptek 18 hónapos kor felett menüpontban olyan ételeket találsz, amelyeket már az egész család, kicsik és nagyok együtt fogyaszthatnak. Tapasztalatból tudom, hogy a szülőknek sosincs elég idejük, ezért igyekeztem könnyen és gyorsan elkészíthető, de változatos, vitamindús, egészséges ételeket összeválogatni.

A vegetáriánus hozzátáplálásról külön rovatban is olvashatsz (itt az induláshoz szükséges cikkekkel még el vagyok maradva, de hamarosan jön). Ha te így szeretnéd etetni a gyermekedet, itt találsz hozzá segítséget.

20160226_Bebispenot_064

Ha pedig rólam szeretnél többet megtudni, ide kattints:

Kommentek

Nyugodtan szólj hozzá a régebbi bejegyzésekhez is. A kommentekről értesítést kapok, ezért észreveszem, ha bármelyik írásomhoz hozzászólás érkezett. Sőt, a legjobb az lenne, ha a komment mindig ahhoz a bejegyzéshez kerülne, amelyiknek a témájához kapcsolódik. Így a később érkező olvasók is könnyebben el tudnak igazodni.

Mivel személyes jellegű blogot már több, mint 10 éve vezetek, és kismama fórumokon is jártam már, megtapasztaltam, milyen sokszínűek az internetes hozzászólók és hozzászólások. Annak érdekében, hogy a blog megőrizze eredeti célját és színvonalát, ha szükséges, egyes kommenteket moderálni fogok. Ha egy hozzászólás eltűnik vagy ki sem kerül az oldalra, annak oka a komment szándéka illetve stílusa.

Hírlevél, letölthető anyagok 

Rendszeresen közzé fogok tenni letölthető segédanyagokat, táblázatokat, heti étrendeket stb., amelyekkel könnyebben tudod szervezni a hozzátáplálás időszakát. (Ez még kialakítás alatt áll.) Ezeket úgy tudod elérni, ha figyeled a bejegyzéseimet és feliratkozol a hírlevélre. Feliratkozásra bármelyik bejegyzésem alján, akár ebben is, az e-mail címed megadásával van lehetőséged.

RSS

Amennyiben RSS-olvasóból szeretnéd figyelemmel kísérni, mikor kerül ki új írás a blogra, az RSS-feedet itt találod.

Együttműködés, médiaajánlat

Ha van egy jó ötleted, hogyan tudnánk együttműködni, vagy szeretnél hirdetni, nyereményjátékot kiírni a blogomban, keress meg bátran e-mailben!

Kellemes olvasást kívánok!

Ancsi 150x150Anikó