Kristóf konyhája

Vegán körökben nagyon jó visszhangja van Steiner Kristóf szakácskönyvének, amit én is megkaptam karácsonyra, és komolyan mondom, rég nem okozott ajándék ekkora örömet. Nem volt meglepetés, mivel én magam írtam a kívánságlistámra, de amikor a kezembe vettem és elkezdtem lapozgatni, annyira gyönyörűnek láttam, mint könyvet, és annyira csodálatosnak az ételeket, hogy a könnyem is kicsordult. 

Egész este le sem tudtam tenni, és másnap is folyton azon kaptam magam, hogy bele-beleolvasok. Nyitogattam a hűtőt, hogy megnézzem, melyik receptet tudnám elkészíteni.

Végül 3 ételt is megcsináltunk, egyet a férjem, kettőt én, és hihetetlen finomak lettek. A már a borítón is látható Közel-Keleti “Világbéke” karfiol lett a kedvencünk, főleg, miután láttam, hogy ebéd után egy órácskával a kisfiam felnyúlt az asztalra és teljesen magától értetődő mozdulattal levett még egy nagy karfiolrózsát a tányérról, és úgy rágcsálta el a markából, ahogy az almát szokta. Egy szóval: imádta. Sütőpapíron sült burgonyahasábokkal ettük. A görög sárgarépás fasírtot fahéjas-paradicsomos rizs körettel szintén befalta, felnőtt adagot evett belőle a nem egészen 2,5 évesem. Az elkészült ételt lefotózni már nem is maradt időm.

karacsony_artur

Miért írok erről itt, egy nem csupán vegetáriánusoknak és vegánoknak szóló, alapvetően baba- és gyerektáplálással foglalkozó oldalon? Azért, mert szeretném, hogy egy ilyen csoda híre a vegánokat körülvevő burkon túlra is eljusson. Sok olyan étel található ebben a könyvben, amit a gyerekek is szívesen fogyasztanak, és amelyekkel talán azok a csemeték is meg tudják szeretni a zöldségeket, akik az eddig ismert formában nincsenek barátságban velük.

DSC_0002

DSC_0001

Most, hogy ezt leírtam, eszembe jutott, hogy van még néhány szakácskönyv-kedvencem, amiből együtt szoktunk ételeket választani Artúrral, és nagyon szereti őket. Hamarosan azokról is írok, de úgy érzem, jelenleg a Kristóf konyhája a legtutibb.

Ezt láttad már?

Teddy kukoricás bio snack répával és sütőtökkel 4x15 gSnack'n'Go DUO KIDS Óceán Kék ételtároló

 

 

2 thoughts on “Kristóf konyhája

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük