Interjú egy apával – Kepes-Végh Ádám

miniinterju_bebispenot

Tavaszi megújulás: mint azt láthatod, új cikksorozatokat indítok útjára a Bébispenóton. Ez itt a miniinterjú 1. része. Az új kérdezz-felelek sorozatomban szülőket fogok faggatni gyerektáplálási nézeteikről. Kicsit abban a reményben is, hogy bár egészségtelen irányzatokat továbbra sem reklámozok, kirajzolódik majd, hogy az egészségesebb szemlélet milyen sokszínű lehet… és hogy elkaphatunk néhány jópofa ötletet – az olvasóim is és én is.

Miniinterjú sorozatomat kivel is kezdhetném, ha nem egy apával!? Gondolom, sokan arra számítanak, egy ‘house proud’ anyukát mutatok be, de a választásom inkább Kepes Végh Ádámra, az Apávávált blog érzelmes, okos, humoros bejegyzéseinek szerzőjére esett, aki készségesen válaszolt kérdéseimre.

apavavalt_fozos_2017

Kepes-Végh Ádám kislányával, Boróval

Te nem csak modern, „jelen lévő” apuka vagy, de modern férj is, aki jól érzi magát a konyhában és szívesen főzőcskézik. Miket készítesz általában?

Ádám: Gyakorlatilag bármit amit az internet elém sodor. Amúgy is igyekszünk elég nemzetközi “konyhát vinni” itthon, erre még ráerősít, hogy ha a sorozatainkban esznek valamit, ami felkelti az érdeklődésem, annak én utánamegyek, és megcsinálom a magam verzióját. Így fogyasztott Boró 1.5 éves korára 18 féle nép eledeleiből. 🙂

Ha a kislányodnak készítesz ételt, milyen elveket követve választasz?

Ádám: Ne legyen csípős, és furcsa textúrájú. Illetve az alkoholt még főzéshez is kihagyom, nyilván Sok kompromisszumos verzió született így, de mivel ő azt eszi amit mi is, nincs más megoldás.

Van-e változás az étkezésetekben a feleségeddel, amióta Boró megszületett? Léptetek-e egy egészségesebb életmód felé?

Ádám: Mindenképpen azt mondanám, hogy igen. Már valamivel a terhesség előtt, saját döntésre is átálltunk az otthon készített ételekre, azóta ez még hangsúlyosabb lett, gyakorlatilag semmit nem veszek készen ha otthon is el tudom készíteni. Legújabban már kenyérsütéssel is próbálkozom. A cukrot, fehér lisztet teljesen lecseréltük, és sokkal több zöldséget fogyasztunk, mint azelőtt. A brokkolit sajnos így sem sikerült megszeretnem. 😞

Van valami főzési, táplálkozási trükköd, ötleted, ami neked nagyon bevált és velünk is szívesen megosztanád?

Ádám: Lássuk csak! Talán az olajban sütés kihagyása. A legtöbb dolog, amit olajban ki lehet sütni, elkészül a sütőben is, ami pedig nem, azért egy kicsit nem is kár, ha az ember szem előtt akarja tartani az egészségét.

Köszönöm.

Figyelem!
Keresem azokat a szülőket (anyákat, apákat, de akár nagyszülőket is), akik úgy érzik, egészségesen táplálják gyermekeiket/unokáikat, és szívesen mesélnének erről olvasóimnak!
Jelentkezz, ha te ilyen vagy! Írj az info@bebispenot.hu címre!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.