Nyaralási cucclista – letölthető!

Tegye fel a kezét, aki – mielőtt anya vagy apa lett – egy laza sporttáskával indult el nyaralni! Papucs, törölköző, bikini, fényképezőgép, 2-3 tisztálkodószer, x váltás fehérnemű, pár ruha meleg, és pár hűvösebb nyári időre, igaz? Ja, és a fürdőruha. Na és most? Első nyaralás a gyerekkel? Vááááááá…

Amikor először pakoltam be egy akkor egyévesnek a 7 napos nyaralásra (és nem a Föld másik felére mentünk, csak egy vidéki házikóba), egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyi szajré kell. Néztem a halomban álló bepakolnivalót a kanapén. És a francia ágyon. És a lábtartón. És az étkezőasztalon, no meg a körülötte álló székeken. És nem hittem el. Pedig de!

Igyekeztem a praktikumra törekedni, úgyhogy határozottan nemet mondtam az etetőszékre, az utazóágyra és a kalaptartóra bepasszírozandó babakádra. Azt már nem! Egy egyévest a zuhany alatt vagy a mosdókagylóban is megfürdetek, gondoltam, enni az ölemben ülve fog, aludni meg közöttünk. És így is lett, de még ilyen szelektálás mellett is rogyadozott a kombi csomagtartója.

Szeleburdi-családEz a fotó a Szeleburdi család nyaral, vagy Szeleburdi vakáció (?) c. filmből származik.
Gyerekkorom egyik emlékezetes élménye.

Egy kis segítség

A minap megtaláltam a 3 évvel ezelőtti cucclistánkat, és úgy gondoltam, ez másnak is hasznos lehet. Kicsit frissítettem, de a régi csomag tartalmát is benne hagytam. Mindenkinek más a hasznos alapon. Kipofoztam, pipálható kis négyzetekkel fűszereztem, és most te is letöltheted. A kép alatti linkre kattintva megnyílik a nagy felbontású, nyomtatható verzió:

Utazáshoz-cucclista kiskepA nyomtatható verzióért kattints ide!

Gondolkodj rendszerben!

Anyukám engem úgy tanított meg átgondolni, mire lesz szükségem a nyaraláson, hogy futtassam végig a gondolataimat magamon tetőtől talpig, aztán reggeltől estig. Tehát gondoljam végig, milyen ruhákra és kiegészítőkre lesz szükségem, és milyen tevékenységeket fogok végezni. Ez annyira megmaradt bennem, hogy ezt a táblázatot is így készítettem el. Tetőtől talpig, és Reggeltől estig listára bontva.

Természetesen a lista annyiféle lehet, ahány család létezik a világon. Ezért hagytam üres sorokat, egészítsd ki magatoknak! Amik pedig nektek nem fontosak, azt húzd ki bátran!

Kíváncsi vagyok, mások hogy indulnak útnak, mi mindent visznek magukkal, és mi az, amit viszont tudatosan otthon hagynak.

Mindenkinek kellemes (és pihentető! – muhaha) nyaralást kívánok!

 

 

4 thoughts on “Nyaralási cucclista – letölthető!

  1. Kedves Adrien, módosítottam. A kép alatti linkre kattintva nyílik meg a nagy felbontású lista, az le is menthető a Jobb egérgomb/Kép mentése másként használatával. 🙂 Köszönöm a türelmet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük