Nyári szünet idejére 2. rész

Néhány hete adták át a felújított csúszdaparkot a Gellért hegyen. Megnéztük, kipróbáltuk. Tapasztalataimat röviden foglaltam össze. A nyári szünet 2 hete alatt jó néhány hasonló helyet felkeresünk Artúrral, és minden este igyekszem írni róluk itt, a Bébispenóton.

2. Gellért hegyi csúszdapark

Néhány hete adták át a felújított csúszdaparkot a Gellért hegyen. Megnéztük, kipróbáltuk. Nagyon látványos, meg kell hagyni, és nem csak csúszdák vannak, mint eddig, hanem már egy nagy játszótérré alakult az egész placc. Aki pedig nem a lépcsőn akar felbaktatni a csúszdák tetejéhez, és eddig “renitens” módon a porban kapaszkodott fel, annak most jól tervezett, buckás-kapaszkodós domboldal segít a feljutásban. Naná, hogy az én gyerekem is ezt az utat választotta.

Az újragondolt csúszdapark valóban nagyon csinos lett, de szerintem nem olyan jól használható, mint amennyire egy csúszdaparktól “elvárnánk”. A fiam a 4. csúszás utána adta fel, elment a kedve tőle, hogy nincs sikerélménye.

IMG_20170703_110111

 

A fém csúszdák a melegben felforrósodnak és égetik a bőrt, bár rövid nadrágban amúgy sem könnyű lecsúszni rajtuk, tapadnak a combok. Mi erre gondoltunk, úgyhogy hosszú nadrágot adtam (rimánkodtam) rá Artúrra reggel. Viszont így sem lett túl kényelmes használat a fém csúszda. A cipő gumitalpának oldala folyton befékezte szegényt, a keskeny csúszdán csak azt érezte, nem csúszik úgy, mint máskor, a szélesebbeken el is fordult ettől, és végül elesett… Igyekeztem segíteni neki, hogy tartsa a lábát, hogy a kezét, de ez már elvette a kedvét az egésztől. 4 próbálkozás után szomorkás arccal azt mondta, inkább menjünk homokozni.

IMG_20170703_110755

Oké, az sem volt rossz program, de homokozót közelebb is találtunk volna. 🙂

Ettől függetlenül persze jól éreztük magunkat, mert a lényeg, hogy együtt voltunk.

 

 

2 thoughts on “Nyári szünet idejére 2. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük