Nyári szünet idejére – 6. rész

Tinnye. Mond ez a településnév neked valamit? Nem? Pedig egy helyet biztosan te is ismersz Tinnyén, ez pedig az Üvegtigris büfé, és a mellette levő gyönyörű tó, amely körül a sikeres magyar vígjátékot forgatták. Tinnyére ellátogatni azonban más érdekesség miatt is érdemes, jó kis családi program a Homokszobor Kiállítás.

Ha összekötnél egy családi kirándulást egy kuriózumnak számító programmal, akkor mindenképp ajánlom Monostori Ferenc homokszobrász kiállítását Tinnyén. Utca, házszám nem is kell, minden út hozzá vezet, és mindenki tudja a településen, merre található. Na jó, elárulom, Petőfi Sándor u. 40.

A kiállítás egészen aprócska, mindössze 4 szobor található a befogadó parkban, mégis hatalmas varázslat. Varázslat homokból.

IMG_20180505_145517

A szobrok egészen decemberig várják a látogatókat, minden nap reggel 10-től este 8 óráig. A kiállítás a Tinnyei Teniszklub parkjában áll, így a homokból készült művek megtekintését ki-ki összekapcsolhatja egy kis teniszezéssel, focizással, de lehet hintázni és homokozni is a gyerekkel. A parkban étterem is üzemel.

IMG_20180505_145842

A kiállítás megtekintése ingyenes, de szerényen ácsorog egy adománydoboz az egyik szobor mellett.

A nyári szünet idejére ajánlott programokról szóló cikksorozatom további részei:

  1. rész: Gyermekvasutazás
  2. rész: A Gellért-hegyi Csúszdapark
  3. rész: Hajókázás a Dunán
  4. rész: Kockakiállítás (már bezárt)
  5. rész: Budaörsi Repülőtér

 

Ezt láttad már?

snackngodou_black      Squiz_katica