“Ez a tervező már látott közelről gyereket” – Szuper játék, zero hulladék

Előfordult már veled, hogy megvettél a gyerekednek egy apró játékot, mert tudtad, hogy örömet fog okozni neki, és végül menthetetlenül beleszerettél a márkába? Velem most ez történt. Minden egy fát szállító teherautóval kezdődött, majd belezúgtam a PlanToys játékaiba. Ha megnézed a képeket és elolvasod, micsoda értékteremtő filozófia áll a gyártás hátterében, talán veled is megtörténik. 

Néhány hete megkérdeztem a Bébispenót Facebook oldalának követőit, nekik fontos-e, hogy a játék, amit vásárolnak, és ami a gyerekük mindennapjainak meghatározó kelléke lesz, környezetbarát anyagokból, fenntartható technológiával készül-e, és nem mellékesen a gyerkőc vizuális kultúráját is fejleszti. Szerencsére sok pozitív hozzászólás érkezett, és megnyugodtam, hogy ezek a szempontok nem csak nekem számítanak.

A PlanToys fajátékokkal a már említett fát szállító teherautó kapcsán találkoztam, és bár lehet, hogy sok más cég is törekszik a hasonlóan környezettudatos működésre, engem meglepett, hogy egy játékgyártó nem csak és kizárólag a magas profitra hajt.

Mostanra több játékukkal is megismerkedtünk, és olyan apró figyelmességeket veszünk észre rajtuk, amelyek sokkal gördülékenyebbé és élvezetesebbé teszik a játékot. A férjem pl. a kicsomagolt versenyautó láttán felkiáltott, hogy “wow, dől a tengelye, amerre haladni szeretnénk vele… ez a tervező látott már közelről gyereket”. És igen, ez a benyomásunk a teljes PlanToys kínálattal kapcsolatban.

Játék egy jobb világért!

A thaiföldi cég erőteljesen elkötelezett aziránt, hogy pozitívan járuljon hozzá a világhoz. Minőségi gyerekjátékokon keresztül erre nagy esélye van. De érdemes elolvasni, mi mindent tesznek azért, hogy gyárukkal ne tegyék tönkre a környezetet:

  • Zero hulladék: A játékok anyaga újrahasznosított gumifa. A kaucsuk fakitermelésből származó fahulladékot használják fel, azaz azokat a fákat, amik már nem termelnek több kaucsukot, illetve a fűrészport, ami amúgy hulladék lenne.
  • Erdőfelújítási programjuk keretében a felhasznált fák helyére új erdőket telepítenek.
  • Festékeik víz alapúak, nem mérgezőek.
  • Újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolásban árulják a játékokat.
  • A fa kezelése vegyszermentesen történik, kemencés szárítással.
  • E-mentes ragasztót használnak, a nyomtatott anyagaikat pedig szójafestékkel készítik.
  • Környezetkímélő energiával: Biomasszával termelt energiával üzemeltetik a gyárat, amivel a környező falvak áramellátását is biztosítják.
  • Biztonságos játék: Minden PlanToys játék meghaladja a nemzetközi biztonsági előírásokat!

“A gyerekeink annak a tudásnak a birtokában nőnek fel hogy tiszteletben tartják a természeti erőforrások megőrzését a jövő nemzedéke számára.” – szól a cég üzenete.

Design díjak

A PlanToys játékai számos nemzetközi design díjat kaptak már. A legrangosabb díj a Red Dod Design Award, amelyet a 2015-ös Gyerek íróasztal székkel termékük érdemelt ki.

A PlanToys fajátékok egy része már kapható a Bébispenót Webshopjában, de még folyamatosan töltöm fel őket.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük