Tízórai, uzsonna hulladékmentesen? Igen!

Minden reggel tízórait és uzsonnát csomagolok az 5 évesemnek, és minden reggelemet beárnyékolja a lelkiismeret-furdalás, hogy ezzel újabb és újabb adag szemetet termelek. Na de mostantól nem így lesz, itt a változtatás ideje! Nézd meg, milyen megoldást találtam! 

Minden reggelem egy meleg szójatejes kávéval vagy zöldturmixszal indul… Készítek egy zabkását, friss gyümölcsökkel, majd elkezdem ébresztgetni a puha bőrű, jó illatú Artúromat. Idáig csodálatos a reggel, a hatalmas teraszajtón besüt a nap, jók az illatok, jó a kedvünk.

Aztán, amint Artúr tízóraijának csomagolásához érek, elfog valami rossz érzés. Folpack, alufólia vagy egyszer használatos nejlonzacskó… minden egyes tízórai és uzsonna egy-egy marék szemetet termel, teljesen feleslegesen.

A rossz érzésem napról napra nőtt, ahogy letéptem az adott napi folpackot, aztán megelégeltem ezt az állapotot. Nem vagyok elég környezettudatos (a saját mércém szerint sem), ha ezt így folytatom, ezért körülnéztem az újrahasználható szendvicscsomagolók piacán.

20181009_082411

“Aki csak a legjobbal éri be, az meg is kapja!” – tartja egy régi bölcsesség, és valóban, csak várnom kellett, hogy szembe jöjjön a megoldás.

A Boc’n’Roll szendvicscsomagoló ugyanis nem csak szép, remek minőségű, tartós, hanem méhviaszt sem használtak a készítéséhez. 30 fokon mosható, és cuki gyerekes valamint divatos felnőtt mintákkal is kapható.

Ettől a héttől kezdve mi ezt használjuk az ovis szendvicsek, gyümölcsök csomagolására, és a kirándulásainkhoz is. Így tudjuk lépésről lépésre kiváltani a háztartásban az egyszer használatos műanyagokat, amik aztán mennének a szemétbe, és így tudjuk hosszú távon megtenni a környezetünkért, amit megtehetünk.

És még egy plusz: a gyerekeink is ezt látják tőlünk, ezt tanulják el, így számukra már természetes lesz a jó választás.

Ezt láttad már?

bambuszrost_uzsonnas_doboz_flamingo2      Holle-bio-ropogos-snack-koles-mango-750