Új sorozat – Uzsonna, piknik ötletek nyárra 1. rész

uzsonna piknik otletek kiemelt

Mi itthon igyekszünk minél változatosabban és egészségesebben étkezni, de ha kitesszük a lábunkat a lakásból, sajnos gyakran kötünk ki büfékben, éttermekben. Azért mondom, hogy sajnos, mert bár nagyon rajta vagyunk a projekten, hogy lehetőleg jó minőségű ételeket találjunk házon kívül is, azért a legtöbbször mégis a street food vonz be minket. Nachos tál, quasedilla, hamburger, hot-dog, lángos és sült krumpli (persze mindből növényi alapú). Rosszabb esetben perec, pogácsa. Persze belefér az ilyesmi is az életünkbe, de tartok tőle, hogy ha rákapunk, gyakran és hosszú távon nem lesz egészséges.

Ezért elkezdtünk piknikre tervezni, csomagolható ételeket készíteni. Pokróc mindig van az autóban, úgyhogy akármilyen faluszélen ér minket az éhség, csak leterítjük és már falatozunk is. Artúr nagyon élvezi, van, hogy itthon is piknikeset játszik, leteszi a parkettára a pokrócot és ráteszi az Ikeában vett textilzöldségeit vagy a kis játék lábasokat.

De nem mindig a zöldben ér minket az éhség, és a felismerés, hogy a közeli büfében semmi ínyünkre valót nem árulnak, így pl. ettünk már a Müpa egy félreeső, csendesebb folyosóján is, befőttes üvegből vagy csini uzsonnás dobozkákból.

Elindítok egy sorozatot, amiben spontán, gyorsan összedobott kirándulós, programozós ételeket mutatok meg. Van, hogy ezeket tudatosan készítem, és van, hogy az előző napi maradékokból pakolok össze falatkákat. S persze egész más a helyzet, ha csak lemegyünk a játszótérre néhány órára, vagy ha egész napos programot tervezünk.

uzsonna piknik otletek nagy

Íme az első válogatás:

  • Ha az uzsonnaidőt a játszótéren töltjük, viszünk egy kis ropogtatnivalót és némi cukormentes édesség is belefér. A mennyiség többnyire úgy alakul, hogy én is tudjak csipegetni belőle. A Roo’bart például mindig elfelezzük Artúrral:
  • Biciklizéshez, nagyobb sétákhoz:
  • Ebédféleség, vacsoraféleség:

A fotón látható aranyos és praktikus uzsonnás dobozok, kulacsok, evőeszközök, valamint az egészséges nasik elérhetőek a Bébispenót webshopban.

Az uzsonna, piknik ötlet sorozat 2. része ide kattintva tekinthető meg!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

 

 

One thought on “Új sorozat – Uzsonna, piknik ötletek nyárra 1. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.