Zizi konyhája – Családias hangulatú főzőkurzus növényi alapokon

zizikonyhaja kiemelt

Érdekel a növényi étrend, de nem tudod, hogyan fogsz tudni jókat enni? Nem ismered az alapanyagokat, szívesen tanulnál egy rutinostól? Egy jó programot keresel a barátnőiddel, kollégáiddal vagy családoddal? 

Valamivel több, mint 2 éve vagyok vegán, és ebben a 2 évben sok közeli és távolabbi ismerősöm írt, azt kérdezve, hogyan tudnának ők is kevesebb húst enni, hogy tudnának növényi étkezésre átállni, és főleg hogy tudnának abszolút növényi alapú ételekkel igazán jót enni.

Ilyenkor megnyomnak rajtam egy gombot, és elkezdem sorolni a youtube csatornákat, a szakácskönyveket, a vegán vendéglátóhelyeket, de mindenkinek elsőként említem Nagy Zitát, akinek blogja, a Zizi Kalandjai, majd később megjelent 2 könyve nekem a legtöbbet segítette. Segített, hogy megismerjem és megkedveljem a plant based, azaz növényi alapú étrendet, és hogy ne lemondásként, hanem egy rendkívül színes utazásként, egyfajta hedonizmusként éljem meg a változtatást.

Ma már elmondhatom, életem legjobb döntése volt (a kisfiam után közvetlenül), hogy vegánná váltam.
A veganizmus nem egy étrend, jóval több annál: állatjogi mozgalom, aminek nagy része a fogyasztói döntéseinkben mutatkozik meg, legyen az ruházkodás, szórakozás, szépítkezés vagy bármi. Az étkezés azonban nagyon fontos része, mint ahogy az egész életünknek az.

Az, hogy Zita receptjei annyira megfogtak, valószínűleg annak is köszönhető, hogy sok mindenben hasonlóak vagyunk. Ugyanúgy törekszünk arra, hogy az alapanyagokat ellenőrzött biogazdáktól szerezzük be, és sok más dologban is egyformán gondolkodunk, ami nem kapcsolódik a táplálkozáshoz, de mégis ugyanaz a világnézet.

Így történhetett, hogy Zitával rendszeresen összefutottunk akár a biopiacon, akár gasztro rendezvényeken, főzőkurzusokon. Odavitt az érdeklődésünk, és végül jóban lettünk. Nagyon megtisztelő volt, amikor első főzőkurzusára, amit a saját konyhájában tartott, elhívott.

Zizikonyhaja1

Egy kellemes kis csapattal készítettünk a „tápláló és pénztárcakímélő” szlogen jegyében a turmixtól a főételen keresztül a desszertig egy teljes vegán menüt. Olyan jól laktunk, hogy a csapat nagy része a desszertet már nem is tudta megenni.

Zizikonyhaja2

Ha egy jó programot keresel, és szeretnél megismerkedni a növényi alapú ételek elkészítésével, ha már vegán vagy, de tágítani szeretnéd a repertoárodat, vagy “csak” egy különleges ajándékot adnál a szeretteidnek, szívből ajánlom Zita új főzőkurzusait!

12Bkicsi

A részleteket itt: https://www.zizikalandjai.com/2017/12/indul-a-zizi-konyhaja.html

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.